Afhjælp spædbarnskolik - Lunas Lullaby

Afhjælp spædbarnskolik

Åh, vi forstår dig godt. Det er benhårdt at være i, når ens baby er utrøstelig og bare... græder og græder og græder. Men der er altså hjælp at hente, og vi guider dig igennem junglen af svar, når baby ikke vil trøstes. 

Kolik er ikke en sygdom eller en diagnose i sig selv. Det er mere en betegnelse for de situationer, hvor en baby græder ekstremt meget, og forældrene kan ikke altid forstå årsagen til barnets gråd.

Ifølge Patienthåndbogen på netsygeplejersken.dk defineres kolik som:

"Kolik er den betegnelse, man bruger om et barn, der dagligt eller næsten dagligt, er helt utrøsteligt, grædende og skrigende. Den ældre definition af kolik er, at barnet skal græde og være utrøstelig i mere end 3 timer om dagen, mere end 3 dage om ugen og i mere end 3 uger."

Børn, der oplever kolik, kan virke utrøstelige og kan have svært ved at spise ordentligt, da deres krop er i en tilstand af ubehag. Forældre kan forsøge at berolige barnet og få det til at sove, men det kræver ofte omfattende hjælp i form af kropskontakt, vuggende bevægelser, svøbning i et tæppe eller dyne, sang, musik eller brug af white noise. 

Har du endnu ikke prøvet white noise mod kolik, tilbyder vi 30 dages søvngaranti, så du med ro i maven kan teste det af hjemme og se, om du oplever en positiv ændring i din babys søvnmønster. 

Shop luna lampen her. 

Det er vigtigt at bemærke, at der kan være underliggende, uopdagede årsager til kolik. Hvis forældrene er i tvivl, bør de altid søge råd hos deres læge eller sundhedsplejerske og diskutere familiens situation for at få en helhedsorienteret vurdering. Det er vigtigt at huske, at kolik er en udfordrende periode for både barnet og forældrene, men det er ofte noget, som barnet vil vokse fra med tiden.

HUSK DIG SELV I DET

Vi ønsker alle at opfylde vores børns behov, især når de har det svært eller er syge. Men virkeligheden er, at det kan være udfordrende at have et barn, der ikke nødvendigvis bliver bedre inden for få dage, men fortsætter med at have det svært.

En white noise lampe kan være en uvurderlig hjælp til at imødekomme barnets behov for kontinuerlig summen, hvilket giver dem ro eller hjælper dem med at falde i søvn. Samtidig giver det også forældrene, søskende og hele familien mulighed for at tage en lille, men nødvendig pause for at få hverdagen til at fungere. Det er en lille, velfortjent pause - en pause fra den konstante opgave med at berolige en lille krop, selv når ens egen energi er ved at være opbrugt. Det er en pause fra gråd, der virker som om den går direkte ind i ens ører. Det er en pause, der giver mulighed for at kramme det større barn og ens partner og finde lidt tid til selvomsorg.

Shop luna lampen her.
← Ældre opslag Nyere opslag →

Blog

RSS
Optimér din babys søvn med tyngdedyner og bambusstof: En guide til forældre - Lunas Lullaby

Optimér din babys søvn med tyngdedyner og bambusstof: En guide til forældre

Af Lasse Graugaard

  At hjælpe din baby med at få en god nats søvn er afgørende for både barnets velvære og forældrenes egen mentale sundhed. En stigende...

Læs mere
Søvnspecialisternes syn på brug af white noise til babyer - Lunas Lullaby

Søvnspecialisternes syn på brug af white noise til babyer

Af Lasse Graugaard

Vi oplever fra vores mange kunder, at white noise virker! Men tag ikke vores ord for det - vi har samlet udtalelser fra flere internationale søvnspecialister...

Læs mere